2024. március 29. péntek
More

    Ezekből a jelekből tudhatod, hogy legyengült az immunrendszered!

    Ha észrevetted, hogy mostanában sokáig betegeskedsz, nagyon fáradtnak érzed magad, továbbá gyakran előforduló fertőzésekkel küzdesz, abban az esetben lehet, hogy legyengült az immunrendszered.

    Ha több emocionális stresszt tapasztalsz, esetleg túl sokat dolgozol a munkahelyeden, még az influenza, esetleg a megfázás is könnyen ledönthet a lábadról.

    Ennek az a magyarázata, hogy a stressz nagymértékben megterheli az immunrendszert, amely már nem tud effektíven megbirkózni az eltérő kórokozókkal, így sokkal több betegséggel kell számolnunk. A stressz csökkenti a fehérvérsejtek számát a szervezetben, ami segíthet a fertőzések elleni küzdelemben.

    Ha gyakran előforduló hasmenésben, székrekedésben szenvedsz, ezen kívül fokozott gáztermeléssel szükséges megküzdened, ez azt jelezheti, hogy immunrendszered nincsen jó állapotban.

    A fülgyulladás, a tüdőgyulladás, valamint a hosszan elhúzódó arcüreggyulladás is jelzi, hogy az immunrendszert meg szükséges erősíteni. A gyakran előforduló fáradtság azt is jelezheti, hogy ideje lassítani.

    A legjobb, ha kiegyensúlyozott étrenddel, jó alvással, rendszeres időközönként történő testmozgással, gyakran előforduló kézmosással, egészséges testsúly megőrzésével, a cigaretta-fogyasztás abbahagyásával, továbbá a stressz csökkentésével támogatod a szervezeted.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!