2024. április 24. szerda
More

    A férfiak is átszabatják arcukat, testüket

    Mind több a férfi páciens az esztétikai sebészek rendelőiben – szögezték le a résztvevők egy párizsi kongresszuson, s a legjellemzőbb beavatkozásokat is sorra vették.

    Silvio Berlusconi olasz kormányfő ránctalaníttatta az arcát, amint a szóbeszéd Jacques Chirac francia államfő is megtette ezt 2003 nyarán. Leonyid Kucsma ukrán elnök pedig a szem alatti „táskákat” vetette ki.

    Úgy tűnik tehát, hogy az „erősebb nemhez” tartozó politikusok, színészek, énekesek, manökenek és más hírességek nem haboznak fiatalító kezeléseknek alávetni magukat. Ám az „egyszerű emberek” is kezdik követni példájukat. Egyre több – a társadalom különböző rétegeiből származó – férfi vállalja az ilyen kezeléseket: egyes adatok szerint már ők teszik ki az esztétikai rendelők pácienseinek tíz százalékát, még ha nem is szívesen beszélnek róla, mert a közvélemény az ilyen fajta szépítkezést nőies dolognak tartja.

    Párizsban, az öregedés kérdéseivel foglalkozó kongresszuson – ahol 65 ország mintegy 1600 résztvevője gyűlt össze – az volt az általános vélemény, hogy a férfiak egy kicsit még mindig furcsán érzik magukat az esztétikai sebészek rendelőiben: előnyben részesítik például a nem felszívódó termékek beinjekcióztatását, csak azért, hogy ne kelljen később egy újabb beavatkozásra visszajönniük.

    Egy brüsszeli esztétikai orvos elmondta, hogy két-három év alatt négyszer több férfit vett nyilvántartásba páciensei körében, mint korábban. Panaszaik ma még „klasszikusak”, azaz a hajhullás és súlyfelesleg, de immár előfordul homlokránc-eltüntetés, s a beesett arc korrigálása is.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!