2023. április 1. szombat
More

  Derékfájás kínoz? A vesegyulladás tünetei

  Ha a húgyutak és a húgyhólyag megfertőződik, a kórokozók eljuthatnak a vesékbe is, ott további gondokat okozva.

  A vesefertőzés a húgyúti fertőzések közé tartozik, azon belül is a felsőhúgyutak betegségei közé sorolható, mivel ugyanazokat a szerveket támadja meg, amiket más ilyen jellegű fertőzések szoktak.

  Elsősorban baktériumok okozzák a kellemetlen gyulladásokat, azokból is főként azok, amik a bélrendszerből jutnak a húgyutakba, és ott elszaporodnak.

  A “Vesefunkció” című bejegyzésünkből megtudhatsz többet a vese működéséről.

  A vesegyulladás tünetei nagyon hasonlítanak a felfázás tüneteire: a vizeletürítés fájdalmas, gyakran jelentkezik vizelési inger, de ezek mellett nem ritka a magas láz vagy hőemelkedés, a hidegrázás, a véres vizelet, a fogyás, a gyengeségérzet, az étvágytalanság és a hányás vagy hányinger sem. Jellegzetes a fájdalom, ami a hát alsó részéből sugárzik ki az oldalak irányába.

  A vesefertőzés legegyszerűbb kezelési módja az antibiotikum szedése, melyet a kezelőorvosod írhat fel neked. A gyógyszerszedés mellett elengedhetetlen az elegendő folyadék bevitele, amivel a szervezet kipucolhatja magából a kórokozókat.

  Az otthoni praktikák nem mindig lehetnek megfelelőek a vesék gyógyítására. Ha nem kapsz megfelelő kezelést, a vesebetegségek kiújulhatnak, krónikussá válhatnak, súlyosabb esetben pedig visszafordíthatatlan vesekárosodást szenvedhetsz!

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!