2024. április 24. szerda
More

    A földön ülés növeli az élettartamot?

    Japánban és Okinawában természetes dolog, hogy az idős emberek is a földön ülnek, holott belegondolva a korunk előrehaladtával egyre nehezebb mindenféle segédeszköz nélkül felkelni.

    A leghosszabb életű emberek Okinawában mind a földön ülnek. Egy napon legalább 30-40 alkalommal ülnek le és kelnek fel onnan, így lényegében véve ugyanennyiszer végeznek guggoló mozdulatsort.

    Az erőnlét összefügg a túlélléssel, így érdemes megtartani a rugalmasságunkat, az izomerőt és a testsúlyt. Ez a napi feladatokban is segít és az élettartamot is befolyásolja, amit kutatások is bizonyítják.

    A törzs izomzatát erősíti, javítja az egyensúlyérzéket és segít megelőzni az időskori elesések kockázatát a mozdulatsor. A törökülésben való ülés ráadásul a testtartás javításában is szerepet játszik, nem görnyedsz, így megelőzheted a derékfájdalmak kialakulását is.

    Hogy kényelmesebbé tedd, használhatsz egy párnát vagy puha takarót, amire ráülsz, ezzel a testhelyzeted is optimális állapotba kerülhet, a guggoló-nyújtó mozdulatokkal pedig az izomzatodat segíted, ha napi szinten beiktatod az életedbe.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!