2023. április 1. szombat
More

  A férfi kopaszodás okai

  A férfiak szervezetében lévő tápanyaghiány rengeteg állapotot befolyásol, így például a terméketlenséget és bizony a kopaszodást is. A tápanyagellátotság mellett a hormonok úgyszintén szerepet játszhatnak a problémákban.

  A tesztoszteron az az androgén hormon, ami a férfiak kopaszodása hátterében áll. Genetikailag kódolva van a férfiakban, hogy ahogy a tesztoszteronszint csökken, a kopaszodás is megindul, ám ez nem teljesen igaz minden esetben.

  A “Mi áll a hajhullás hátterében?” című cikkünkben is lényeges információkat találsz a hajvesztésről.

  A valós problémát a férfi nemi hormonból képzett dihidrotesztoszteron, azaz a DHT adja, ami szükséges anyag, ám ezáltal sok férfi genetikailag hajlamosabb lesz a hajvesztésre. A hajtüszők a tápanyagokat kevésbé tudják felvenni, ami hajhulláshoz vezet.

  A megfelelő hajtüsző működéshez vas, C-vitamin, biotin, folsav, cink és még számos tápanyag elengedhetetlen. Amennyiben ezeket a szükséges tápanyagokat nagyobb mértékben be tudod vinni a szervezetedbe, ugyan a DHT miatt nem hasznosul az egész, ám elegendő tápanyagot felvehet a szervezeted ahhoz, hogy a kopaszodás elkerülhető legyen.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!