2024. április 24. szerda
More

    A férfi kopaszodás okai

    A férfiak szervezetében lévő tápanyaghiány rengeteg állapotot befolyásol, így például a terméketlenséget és bizony a kopaszodást is. A tápanyagellátotság mellett a hormonok úgyszintén szerepet játszhatnak a problémákban.

    A tesztoszteron az az androgén hormon, ami a férfiak kopaszodása hátterében áll. Genetikailag kódolva van a férfiakban, hogy ahogy a tesztoszteronszint csökken, a kopaszodás is megindul, ám ez nem teljesen igaz minden esetben.

    A „Mi áll a hajhullás hátterében?” című cikkünkben is lényeges információkat találsz a hajvesztésről.

    A valós problémát a férfi nemi hormonból képzett dihidrotesztoszteron, azaz a DHT adja, ami szükséges anyag, ám ezáltal sok férfi genetikailag hajlamosabb lesz a hajvesztésre. A hajtüszők a tápanyagokat kevésbé tudják felvenni, ami hajhulláshoz vezet.

    A megfelelő hajtüsző működéshez vas, C-vitamin, biotin, folsav, cink és még számos tápanyag elengedhetetlen. Amennyiben ezeket a szükséges tápanyagokat nagyobb mértékben be tudod vinni a szervezetedbe, ugyan a DHT miatt nem hasznosul az egész, ám elegendő tápanyagot felvehet a szervezeted ahhoz, hogy a kopaszodás elkerülhető legyen.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!