2023. június 5. hétfő
More

  Edd magad egészségesre

  Az emberek egészségének javítását megcélzó élelmiszereké a jövő – legalábbis ezt sejteti, hogy minden eddiginél több gyártó és kereskedő jelentkezett a Kölnben rendezendő WellFood vásárra.

  Az élelmiszeripar felfutó ága azoknak a készítményeknek a termelése, amelyek – azon kívül hogy finomak, és esztétikus csomagolásban kelletik magukat – a vásárló egészségének is használnak. Ilyenek például a probiotikus tejtermékek, a zöldséglevek, az omega-3 zsírsavakban gazdag készítmények, a vitaminokat és ásványi anyagokat a szokásosnál nagyobb mennyiségbenben tartalmazó árucikkek, nem beszélve a fogyókúrás vagy diabetikus élelmiszerekről.

  Az elhízott vagy éppen legyengült szervezetű, a gyomorbántalmakban és emésztési zavarokban szenvedő emberek szívesen vásárolják a nyugati országokban funkcionálisnak nevezett élelmiszereket. Ezek kifejlesztésével, a háttérkutatásokkal élelmiszervegyészek és kutatóorvosok hada foglalkozik, és a nagy konszernek milliárdokat fordítanak e célra.

  A kölni vásárvárosban megrendezendő WellFood-on a kereskedők is tanácsot kaphatnak, hogy milyen környezetben, hogyan, az üzlet mely részében kínálják ezeket a készítményeket.

  Egyes kutatók szerint az elkövetkező száz évben az élelmiszeripar és a gyógyszeripar egyre inkább közelít majd egymáshoz. Az “az vagy, amit megeszel” mondás igazabb lesz, mint valaha: az embereknek felelősséggel kell majd enniük, meg kell választaniuk, mit tesznek a kosárba, ha egészségesek akarnak maradni.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!