2024. március 28. csütörtök
More

    Mivel kezeljem a miteszereket?

    A vákuumos pórustisztítás tényleg hatékony lehet a pórusok kitisztítására és a fekete miteszerek eltávolítására, vagy inkább másik módszert használjunk?

    Azok a gépek, amelyek vákuummal tisztítják meg a pórusainkat, apró hajszálér-tágulatokat okoznak, ráadásul nem is olyan nagyon hatékonyak. Bár működik egy ideig az eszközzel végzett bőrápolás, a pórusok hamar ismét telítődnek kosszal, elhalt hámsejtekkel és faggyúval, amik oxidálódni kezdenek.

    A vákuumos pórustisztító gépek használatát nagyon meg kell fontolni, hogy érdemes-e, hiszen olyan faggyút is eltávolít az arcról, ami hasznos, dehidratáltságot és bőrszárazságot okoz, valamint mikrosérüléseket, hajszálér-tágulatot, horzsolásokat okoz, és még a pattanások kialakulását is fokozhatja.

    Ha inkább kíméletesebb módon távolítanád el a nem kívánatos miteszereket, akkor a szalicilsavat (BHA-hámlasztó), a PHA- vagy enzimes hámlasztót (érzékeny bőr esetén) és az AHA_savakat (tejsaj, glikolsav) ajánljuk helyette, illetve ezek kombinációját. Megoldást nyújthat még a faggyú oxidálódása ellen a C-vitamin, illetve a fekete pontok ellen az agyagos maszkok használata is.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!