2024. április 20. szombat
More

    További ételek, amiket nem ennének táplálkozási szakértők

    Az előző cikkünkben már elkezdtük felsorolni azokat az ételeket, amiket a táplálkozási szakértők kerülnek, és azt is elárultuk, hogy miért. Most hoztunk még néhány étel- és italkülönlegességet, amiktől szintén óvva intenek.

    Bolti zöldségturmixok

    A zöldségturmixok ugyan elterjedtek a méregtelenítés kapcsán, azonban nem árt pár dolgot tudni róluk. A gyógyszerek hatását befolyásolhatják ezek a készítmények, ráadásul a boltban kapható turmixokban gyakran gyümölcs is van, amik tele vannak cukorral, így ezekre a méregtelenítési folyamatokra alkalmatlanok. Ha mindenképp zöldségturmixot szeretnél, inkább otthon készítsd el magadnak.

    Szójatej

    A szójababban izoflavonok vannak, amik ösztrogénként viselkednek a szervezetben. A férfiaknál ez a női nemi hormon megváltoztatja a testük természetes működését, a nőknél pedig hízást okoz, így nem ajánlott szójából készült termékeket fogyasztani.

    Müzli

    A müzliszeletek káros anyagait megbeszéltük az előző cikkünkben, azonban úgy tűnik, a szakemberek szerint nem csak a szeletekkel, hanem magával a müzlivel is gond van. Feldolgozott, magas cukor- és szénhidráttartalmú, a vércukorszintet is az egekbe tornázza. Sóvárgást okoz, így a fogyni vágyóknak mégúgysem ajánlatos. A natúr zabpehellyel helyettesíteni tudod a müzlit, ráadásul ez egészségesebb is.

    Gyümölcs cukros sziruppal

    A szirup ugyan jó tartóósítószer, ám meglehetősen káros. Rengeteg cukrot tartalmaz, olyan anyag pedig, amit a szervezet fel tud használni, nincs is benne.

    Fehér lisztes tészták

    A fehér lisztből készült tésztákban alig van rost, magas a kalóriatartalma, ráadásul még az étvágyat sem csillapítja. Helyettesítsd inkább magas rosttartalmú és teljes kiőrlésű gabonákból készült tésztákkal, többet teszel vele az egészségedért.

    Mogyoróvaj

    A mogyoróvaj egészséges eleség, de nem a bolti változata. Számos káros anyagot tartalmaz, transzzsírokat, növényi olajokat és cukrokat. Ha mogyoróvajat szeretnél enni, vagy a saját készítésű házi terméket ajánljuk, vagy a natúr, bio változatokat.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!