2023. június 3. szombat
More

  Miket nem ennének a táplálkozási szakértők?

  Mindig foglalkoztat minket, mit ehetünk nyugodt szívvel, és mitől kellene inkább tartózkodnunk. Táplálkozási szakértők most elmondták, milyen élelmiszereket kellene elkerülnünk.

  Müzliszelet

  Tévhit, hogy a müzliszelet az egészséges táplálkozás részét képezi. Egy szelet müzli ugyanis tele van cukrokkal, sóval és telített zsírsavakkal, így igazából semmi különbség nincs eközt és más édességek közt.

  Teljes kiőrlésű kenyér

  A teljes kiőrlésű kenyerek az egészséges táplálkozás részét képezik a rosttartalmuk miatt, eltelítenek, ezáltal kevesebbet elég belőlük fogyasztani, ami tényleg hasznosabb, mint a fehér kenyerek, ám hátrányuk, hogy bizony tele vannak tartósítószerekkel, sóval és cukorral.

  Cukormentes termékek

  A cukormentes élelmiszerekkel igyekeznek ugyanazt az ízélményt megadni, amit a cukros változatnál is tapasztaltunk. Ízfokozókkal, vegyi anyagokkal érik ezt el, ami nemhogy a fogyni vágyóknak, de az egészségesen étkezőknek sem tesz jót.

  Feldolgozott húsok

  Adalékanyagok, tartósítószerek és töménytelen zsír jellemzi ezeket az élelmiszereket. Csalogatóbbá próbálják tenni a kinézetüket, és ebben sajnos a darálthúsok sem képeznek kivételt, hiszen azokat is tartósítószerekkel látják el.

  Puffasztott rizs

  Nem tartalmaz zsírt, cukrok, kalóriát. Csábító, ugye? Azonban amint a szervezetedbe kerül, az emésztőrendszerben átalakul cukorrá. A glikémiás indexe 82, míg a fehér cukoré 100. Ez azért árulkodó, nem? Növeli a cukorbetegség kialakulását.

  Ételszínezékek

  Az ADHD betegség kialakulásának forrásai, amik szinte mindenben megtalálhatóak kisebb-nagyobb mennyiségben. Kutatások is bizonyítják, hogy depressziót, kedélyhullámzást és alvási nehézségeket okoznak, nem árt óvakodni tőlük.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!