Egy különleges kenyértípust nemhogy tilos lenne, hanem kötelező fogyasztani a fogyókúrára vállalkozóknak. A sós baquette karcsúsító hatását felmérések igazolják, bár arról nem szól a fáma, megkenhető-e vajjal, sőt: zsírral a franciák speciális kenyere anélkül, hogy elveszítené varázsos hatását.
Sokaknak jó hír: kenyeret kínálnak a fogyókúra-recepttel! Egy francia cég tavaly nyáron létrehozott egy új típusú baguette-et (francia kenyeret), a Régente-t, amelybe fogyasztó hatású adalékanyagokat kevertek. Ezek az adalékanyagok algákból készülnek (10 évnyi tudományos kutatás kellett kifejlesztésükhöz), s a zsírok gyors lebomlását segítik.
Az első tesztek azt mutatják, hogy e kenyér fogyasztása valóban észlelhető módon csökkenti a derékbőséget – ám ez a hatás csak másfél hónapnyi, rendszeres (legalább kétnaponkénti) kenyérfogyasztás után jelentkezik. A Régente ráadásul kissé szokatlan ízű, mert sós. Ennek ellenére ma már ötven helyen lehet kapni Franciaországban.
Forrás: MTI