2022. július 1. péntek
More

  3 tünet az arcon, amikre figyelj!

  Az arc az elsődleges dolog, ami alapján az emberek felismernek, megítélnek és amit először látnak belőlünk. Nem csak a szépségét kell fenntartanunk, az apróbb jeleket is szükséges figyelnünk, amelyek jelzik, ha betegség vagy valami probléma merül fel.

  1. Sápadtság

  Az arc színéből sokminden kikövetkeztethető. Ha egészséges, pirosas-rózsaszínes az arcod, az utal arra, hogy a véred oxigénszinte megfelelő, nem szenved a szervezeted hiányban sem vitaminokból, sem nyomelemekből, és nincs keringési zavarod. Ha ezek a problémák valamelyike fennáll, az arcbőr inkább fehér színű, sápadt.

  Sokat tehetsz az egészséges arcbőrödért, ha nem csak az esztétikai dolgokra ügyelsz, hanem egészségesen étkezel, rendszeresen sportolsz és eljársz rendszeresen kivizsgálásokra.

  2. Sárgába nyúló arcszín

  Ha az arcbőrőd sárgásba megy át, jelezhet májbetegségeket is, de például a sárga színű gyümölcsök és zöldségek rendszeres, nagy mértékű fogyasztása is befolyásoljóhatja az arc sárgább színét. Ilyen zöldségeket és gyümölcsöket jó ötlet enni, hiszen sok vitaminhoz és rosthoz juttathatod a szervezetedet belőlük.

  3. Lerakódások

  Zsírlerakódások vannak az arcodon? Ez egészségügyi állapotodra is utalhat. A túlsúly és az elhízás rendkívül károsan hat a szervezetre, számos egészségügyi problémát okozva. Egy pufibb arc azonban nem feltétlenül jár elhízással, hiszen a genetika befolyásolja az arcformánkat.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!