2024. április 18. csütörtök
More

    Családi tréner az egészséges étkezésért

    Azokban a családokban, ahol az étkezési tanácsadó aktívan jelen volt, a szülők és a gyerekek is könnyebben álltak át az egészséges szokásokra – állítja egy francia tanulmány.

    Damien Paineau francia kutató csapata egy tanéven, 8 hónapon át vizsgálta 1013 általános iskolás gyerek és szülei étrendjét. A kutatás megrendelője a dél-afrikai székhelyű Nutri-Health, étrendkiegészítőket gyártó és forgalmazó cég volt.

    A vizsgálatban három csoport vett részt: az egyik csoport szoros tréneri segítséget kapott a mindennapokban, a második csak alkalmi tanácsadást, míg a harmadik csoport tanácsadás nélkül, a saját étkezési szokásait folytatta.

    Az étrendi tanácsadás a zsírbevitel csökkentésére, az összetett szénhidrátok fogyasztásának növelésére és a cukorfogyasztás csökkentésére irányult.

    Az Archives of Pediatric and Adolescent Medicine szakfolyóiratban közölt jelentés szerint a támogatott csoportokban a gyerekek a kérésnek megfelelően változtatták meg étrendjüket, sőt a felnőttek 46 százalékának is sikerült ez.

    A tanulmány szerzői azt a tanulságot vonják le, hogy megfelelő tanácsadás mellett a családok többsége kész lenne egészségesebb étkezési szokásokra átállni.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!