2022. szeptember 28. szerda
More

  Családi tréner az egészséges étkezésért

  Azokban a családokban, ahol az étkezési tanácsadó aktívan jelen volt, a szülők és a gyerekek is könnyebben álltak át az egészséges szokásokra – állítja egy francia tanulmány.

  Damien Paineau francia kutató csapata egy tanéven, 8 hónapon át vizsgálta 1013 általános iskolás gyerek és szülei étrendjét. A kutatás megrendelője a dél-afrikai székhelyű Nutri-Health, étrendkiegészítőket gyártó és forgalmazó cég volt.

  A vizsgálatban három csoport vett részt: az egyik csoport szoros tréneri segítséget kapott a mindennapokban, a második csak alkalmi tanácsadást, míg a harmadik csoport tanácsadás nélkül, a saját étkezési szokásait folytatta.

  Az étrendi tanácsadás a zsírbevitel csökkentésére, az összetett szénhidrátok fogyasztásának növelésére és a cukorfogyasztás csökkentésére irányult.

  Az Archives of Pediatric and Adolescent Medicine szakfolyóiratban közölt jelentés szerint a támogatott csoportokban a gyerekek a kérésnek megfelelően változtatták meg étrendjüket, sőt a felnőttek 46 százalékának is sikerült ez.

  A tanulmány szerzői azt a tanulságot vonják le, hogy megfelelő tanácsadás mellett a családok többsége kész lenne egészségesebb étkezési szokásokra átállni.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!