2023. június 5. hétfő
More

  A kiskamaszok is pumpálják az izmaikat

  Tizenkét-tizenhárom éves kiskamaszok is használnak anabolikus szteroidokat, mint a testépítők, csakhogy ők azért, hogy könnyebben ismerkedhessenek lányokkal vagy hogy zenekari tagok lehessenek – hívták fel a figyelmet brit kormánytanácsadók.

  A legutóbbi kimutatás szerint Nagy-Britanniában kétszázezer ember próbálta ki az anabolikus szteroidokat, és köztük aggasztóan sok a kiskamasz.

  A brit kormány drogvisszaélésekkel foglalkozó tanácsadó testülete arra tett javaslatot, hogy a kormány indítson figyelmeztető kampányt a jelenség visszaszorítására.

  Noha az anabolikus szteroidok importja vagy értékesítése törvénybe ütközik, személyes használatuk megengedett Nagy-Britanniában. A tanácsadó testület felül kívánja vizsgálni annak a 26 szteroidnak a listáját, amely egy 1971-es drogvisszaélési törvény szabályozása alá tartozik.

  Szakemberek szerint a brit háziorvosok egyre inkább tudatában vannak a problémának: három háziorvosból egy találkozott már a hormonkészítményt használó emberrel.

  Az anabolikus szteroidok a tesztoszteron (férfi nemi hormon) félszintetikus származékai, amelyek elősegítik a fehérjék tárolását és gátolják a fehérjevesztést, ezáltal gyorsítják az izomszövet fejlődését. Ám használatuk többféle káros hatással járhat, így például ödémaképződéssel, a herék elsorvadásával vagy nemzőképtelenséggel.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!