2022. december 4. vasárnap
More

  Ecettel a zsírlerakódás ellen

  A közönséges étkezési ecet népi medicinában már régóta ismert egészségvédő, zsírraktározást gátló hatását igazolta egy japán tanulmány – olvasható a LiveScience című amerikai tudományos portálon (www.livescience.com).

  Japán kutatók egérkísérletekkel szereztek új bizonyítékokat arra, hogy az ecet csökkenti a testben a zsír raktározódást, ezáltal hozzájárul az elhízás megelőzéséhez.

  Kondo Tomoo és munkatársai hangsúlyozták, hogy a népi gyógyászatban ősidők óta számos betegségnél alkalmazzák az ecetet. A modern kori kutatások is alátámasztották, hogy az ecetsav segít a vérnyomás és a vércukorszint kontrolljában, valamint jót tesz a zsír felhalmozódása ellen.

  A nagy zsírtartalmú étrenden tartott egerek közül azok, melyek ecetsavat kaptak kiegészítésül, csaknem 10 százalékkal kevesebb testzsírt halmoztak fel, mint a többi – közölte Kondo csoportja. A kutatók szerint az ecetsav olyan géneket kapcsol be, amelyek a zsírlebontásban közreműködő fehérjék termelésében játszanak szerepet, ezáltal akadályozzák a testzsír felhalmozódását.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!