2022. május 16. hétfő
More

    Karácsonyi élelmiszer-higiénia

    Becslések szerint 2,4 millió ételmérgezési eset van az Egyesült Királyságban minden évben. Legyen szó otthon főzésről vagy a maradékok újrafelhasználásáról, karácsonykor fontos a jó élelmiszer-higiénia fenntartása a tisztítás, a hűtés, a főzés és a keresztszennyeződés elkerülésének „4C” szabályainak betartásával.

    A karácsony az élelmiszer-pazarlás jelentős időszaka. Love Food Hate Waste becslések szerint évente több mint 100 000 tonna ehető baromfit, 96 000 tonna sárgarépát és 710 000 tonna burgonyát dobnak ki az Egyesült Királyságban.

    A higiénikus gondolkodás az élelmiszerek tárolása, főzése, újrafelhasználása és fagyasztása során segít megőrizni a karácsonyt, és minimalizálni az élelmiszer-pazarlást az ünnepi időszakban.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!