2022. október 1. szombat
More

  A maradékok újrafelhasználása

  Használd fel és tálald fel újra a maradékot különböző módokon. Hűtsük le és fedjük le a maradékokat, és egy-két órán belül tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba. Ha a maradékot kisebb adagokra osztod, az étel gyorsabban lehűl, és segít az adagok szabályozásában.

  Lefagyaszthatod a főtt pulykát, más főtt húst, valamint a főtt és fagyasztott húsból készült ételeket. Hosszú ideig biztonságosan fogyasztható, de 3-6 hónap után minőségi romlást tapasztalhatsz.

  A felolvasztás után az ételt 24 órán belül el kell fogyasztani. Használhatsz korábban főtt és fagyasztott pulykahúst is egy új étel, például pulyka curry elkészítéséhez.

  Lefagyasztod a maradékot?

  Fagyaszd le és olvaszd fel a maradékot a jövőbeni ételekhez. A fagyasztás szünet gombként működik. Az élelmiszereket biztonságosan lefagyaszthatod a lejárati dátumig.

  A legtöbb élelmiszert lefagyaszthatod. Ide tartozik a nyers és főtt hús, a gyümölcs, a burgonya (öt perc forralás után), a reszelt sajt és a tojás.

  Amikor az étel kiolvad, a maghőmérséklet megemelkedik. Ez ideális feltételeket biztosít a baktériumok szaporodásához, ha szobahőmérsékleten hagyják. A legjobb, ha az élelmiszereket lassan és biztonságosan felolvasztod a hűtőszekrényben.

  Mikrohullámú sütőben is alaposan kiolvaszthatod a maradékot. Ügyelj arra, hogy gőzölésig melegítsd újra. Az étel felolvasztását követően 24 órán belül fogyaszd el.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!