2024. március 28. csütörtök
More

    Családok és a COVID-19

    Ahogy egyre többen kapnak védőoltást, és folytatják a járvány előtti tevékenységeket, a szülők és a gondozók nehéz döntéseket hoznak családjuk védelmében. Nem mindenki kaphatja meg az oltást, ezért gondolkozhatsz azon, hogyan óvd meg családod, különösen, ha rendelkezel beoltott és beoltatlan tagokkal egyaránt.

    Milyen a családod oltottsági állapota?

    Minden 5 éves és idősebb személynek meg kell kapnia a COVID-19 elleni védőoltást a védelem érdekében. Segíts megvédeni az egész családod azzal, hogy beoltatod magad és 5 éves vagy annál idősebb gyermekeid a COVID-19 ellen. A nem teljesen beoltott személyek és az 5 év alatti gyermekek, akik nem kaphatnak COVID-19 vakcinát, továbbra is tegyenek lépéseket a megbetegedések megelőzésére. A COVID-19 és különösen a Delta-változat elleni védelem maximalizálása, valamint annak másokra való átterjedésének megelőzése érdekében mindenki viseljen maszkot, függetlenül az oltás állapotától, nyilvános helyen, ha olyan területen tartózkodik, ahol jelentős vagy erős a fertőzés.

    Vannak családtagjaid, akiknek egészségi gondjai vannak, vagy legyengült az immunrendszere?

    Az emberek fokozott veszélynek vannak kitéve, ha bizonyos társbetegségeik vannak. Ha te vagy egy családtagod olyan betegségben szenved, vagy olyan gyógyszereket szed, amelyek gyengítik az immunrendszerét, előfordulhat, hogy még akkor sem lesz teljesen védett, ha teljesen be van oltva. Továbbra is be kell tartanotok a be nem oltott személyek számára javasolt óvintézkedéseket, amíg az egészségügyi szolgáltató másként nem tanácsolja. A maszk viselése akkor a legfontosabb, ha legyengült az immunrendszered, vagy ha életkorod vagy alapbetegséged miatt fokozott a súlyos betegségek kockázata, vagy ha valakinek a háztartásodban legyengült az immunrendszere, fennáll a súlyos betegség kockázata, vagy nem oltott. Ha ez vonatkozik rád vagy háztartásodra, dönthetsz úgy, hogy maszkot viselsz, függetlenül a körzetedben lévő átviteli szinttől.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!