2022. október 1. szombat
More

  Az angol 10-11 évesek közül minden negyedik elhízott egy új felmérés alapján

  A pandémia alatt jelentősen megnőtt Nagy-Britanniában az elhízott gyerekek száma, a 10-11 évesek közül minden negyedik érintett – közölte a The Guardian a brit közegészségügyi szolgálat (NHS) adatai alapján.

  Gyerekek ezreit fenyegetik a pandémia alatti elhízás következményei a szakértők szerint.

  Az adatok egy idei felmérésből származnak: körülbelül a gyerekek negyedének magasságát és súlyát mérték meg. Rendes körülmények között csaknem minden gyerek részt vesz ebben a felmérésben, de az iskolák bezárása miatt ez idén nem történt meg. A mérést a 4-5 éves elsősök és a 10-11 évesek körében végzik a 15 éve kezdődött programban.

  A friss adatok alapján az Angliában iskolát kezdő kicsik közül már majdnem minden hetedik elhízott. A 2019-20-ban mért 9,9 százalékról 2020-21-re 14,4 százalékra nőtt az arányuk.

  Tíz-tizenegy éves korukra már több mint negyedük elhízott, 12 hónap alatt az arányuk 21 százalékról 25,5 százalékra nőtt. Ha a túlsúlyosok arányát is figyelembe vesszük, a kisiskolások 28 százaléka volt túlsúlyos, a 10-11 évesek között pedig a tanulók 41 százaléka.

  A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a korábbi évek fokozatos növekedésével szemben a pandémia alatt kiugróan nőtt az arány.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!