2024. március 28. csütörtök
More

    Maria Treben szellemisége

    A természet értékeinek ismételt értelmezése ismét aktualitását éli. Számos ember számára ez a tudományos kutatásokon, a technológiai fejlődéseken és fogyasztói társadalmunk változásainak sebességén alapszik. Újra felfedezzük régi hagyományainkat, és olyan emberek gondolatait követjük, akik a tapasztalatok és a régi hagyományok új, időszerű értelmét adják. A természet és a gyógynövénytan egyik legismertebb úttörője Maria Treben.

    Maria Treben 1980-ban adta ki az „Egészség Isten patikájából” című könyvét, melyben a gyógynövényekről szerzett ismereteiről és tapasztalatairól ír. Életét végigkísérte a gyógynövényekbe vetett hite, tudását és tapasztalatait igyekezett minél szélesebb körben megismertetni az emberekkel.

    Maria a könyvében lévő hasznos információkat a régi népi gyógyító hagyományok mély kútjából merítette. Tisztában volt vele, hogy az emberek nagy többsége már eltávolodott a természetes életmódtól, helyette áttértek az egészségtelenebb életvitelre, amely folyamatos megbetegedésekhez vezet. Rá akart világítani arra, mennyi hasznos gyógynövény van a világon, mely az egészséget szolgálja és a betegségek elleni küzdelmekben segítségünkre lehet.

    Az emberekben megvan a javulási szándék, szeretnék, ha az egészségük megfelelő módon helyreállna, mégsem tesznek a legtöbben semmit sem ennek az ügynek érdekében. Maria a könyvén keresztül próbálja rávezetni az olvasót a gyógynövények hasznosítására, az egészség optimalizálására és a betegségekről is írt. Az egészséget károsító körülményeken változtatni kell, a rossz szokásokat elhagyni, és helyettük olyan pozitív szokásokkal, rutinnal pótolni, amik hasznunkra vállhatnak.

    A mértékletes életmódot, mint lehetőséget ajánlja, ami annyit jelent, hogy sportszerűen kell élni. A testi és a lelki egyensúlyra kell törekedni, hogy kiegyensúlyozottá tegyük mindennapjainkat, életünket. Mindemellett nem az orvostudomány ellen harcol, többször is megemlíti a könyv során, hogy bármi rendeellenességet tapasztalunk, szakemberhez kell fordulnunk, hiszen ő nem az orvosok helyett akart gyógyítani, nem akart gyógynövényeket árulni, sem betegeket fogadni, csupán magánszemélyként a gyerekkora óta összeszedett tudását, tapasztalatait, tanácsait osztja meg az olvasóval.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!