2022. december 7. szerda
More

  Egy kis testmozgás fáradtság ellen

  Az ülő életmódot folytatók számára a könnyű testmozgás lehet a megoldás fáradtság ellen – mutatták ki amerikai kutatók.

  A rendszeres, de nem megerőltető testmozgás, így például egy könnyű séta, 20 százalékkal növelheti az energiát, és 65 százalékkal csökkentheti a fáradtságot – hívták fel a figyelmet a Georgiai Egyetem munkatársai.

  Közkeletű az a tévhit, hogy egy kis testmozgás is kifárasztja az embert, főleg ha már eleve fáradt, de a kutatás eredménye azt bizonyítja, hogy a rendszeres könnyű testmozgás éppen ellenkező hatású: energiával tölt fel.

  A kutatók meglepetten tapasztalták, hogy csak a könnyű testmozgásnak van ilyen a hatása az ülő életmódot folytatóknál, a keményebb testmozgás nem ilyen hatékony.

  A legtöbb ember túlhajszolja magát, és nem alszik eleget, a testmozgás kiváló módszer arra, hogy feltöltődjenek energiával – mondják a kutatók.

  Az egyetem munkatársai 2006-ban végeztek egy hasonló kutatást, ennek során azt mutatták ki, hogy a testmozgás csökkenti a fáradtságot a rákban, szívbetegségben és egyebekben szenvedőknél, elsősorban olyan esetekben, amikor a fáradtság nem a betegségnek volt tulajdonítható.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!