2022. szeptember 28. szerda
More

  WC-k és latrinák

  A megfelelő higiéniai létesítmények (például WC-k és mosdók) elősegítik az egészséget, mivel lehetővé teszik az emberek számára, hogy megfelelően dobják ki a hulladékot. A fejlődő világban sok ember nem fér hozzá megfelelő higiéniai létesítményekhez, ami a hulladékok helytelen elhelyezését eredményezi.

  Az alapvető higiéniai létesítmények hiánya

  • Egészségtelen, emberi hulladékkal szennyezett környezetet eredményez. Megfelelő higiéniai létesítmények nélkül a fertőzött egyének hulladéka szennyezheti a közösség földjét és vizét, növelve a fertőzés kockázatát más egyének számára. A megfelelő hulladékkezelés lelassíthatja számos betegséget okozó ágens fertőzési ciklusát.
  • Hozzájárulni számos olyan betegség/állapot terjedéséhez, amelyek széles körben elterjedt betegségeket és halált okozhatnak. Megfelelő higiéniai létesítmények nélkül az embereknek gyakran nincs más választásuk, mint a fertőzött egyének hulladékaival szennyezett környezetben élni és vizet inni, ezáltal kitéve a jövőbeli fertőzés kockázatának. A nem megfelelő hulladékkezelés számos kórokozó fertőzési ciklusát indítja el, amelyek szennyezett talajon, élelmiszeren, vízen és rovarokon, például legyeken keresztül terjedhetnek.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!