2024. április 26. péntek
More

    A hajápolás új, komplex módszere

    Az egészséges hajért négylépcsős programot ajánl az a módszer, amely az egész szervezet állapotának felmérésével kezdődik – mondta el az MTI-nek Péter Maya mesterfodrász, aki az új módszert kidolgozta és alkalmazza a pácienseinél.

    Péter Maya megemlítette, hogy a szépség nemcsak az arcbőrt jelenti, a haj ápolása is ugyanolyan figyelmet érdemel. A korai hajhullás 35 éves kor körül fordul elő, okozhatja gyakran stressz, testsúlynövekedés, antibiotikumok. Ilyenkor előfordulhat, hogy a festék nem fogja be megfelelően a hajat.

    Később, 45 és 56 éves kor között a női hormonháztartás változása idézhet elő hajritkulást. A haj szépségét és mennyiségét az öröklött tulajdonságokon kívül befolyásolhatja az időjárás, a levegő szennyezettsége, a fogyókúra. Van, akinél napi 30 szál haj kihullása is súlyos következményekkel járhat, mivel ha nem nő helyette új haj, vagy a 30 helyett csak 10 szál, akkor jelentősen ritkul a hajbázis.

    A Péter Maya által kidolgozott Healthy Hair Care (HHC) program első lépése a szervezet állapotának felmérése, amelyet gyakorlott természetgyógyász-orvosok végeznek biorezonancia-mérő segítségével.

    Az eddigi tapasztalatok – 20 személy adatai – azt mutatják, hogy legtöbbjük bélrendszeri problémákkal küzdött. Ezért alapvető fontosságú a szervezet megtisztítása a méreganyagoktól.

    Az orvos a méregtelenítés után újra méri a test rezonanciáját, s ha pontosan kiderül, mi okozza a hajproblémákat, akkor mindenkinek személyre szabottan, a fejbőr és a haj természetének legmegfelelőbb termék pontos adagolásával érik el a kívánt eredményt.

    A mesterfodrász hangsúlyozta, hogy a bajok okának gyökeres megszüntetéséhez szemlélet- és életmódváltásra is szükség van. Mindenképpen többet kell mozogni és megfelelően étkezni. Ha valaki képtelen a váltásra, akkor félévente meg kell ismételnie a méregtelenítés folyamatát. Németországban az orvosok a nőket félévente kötelezően elküldik méregtelenítő kúrára – tette hozzá.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!