Az Egyesült Államokban termesztett körték többségét Washingtonban és Oregonban termesztik. Sok fajta létezik, köztük az Anjou, Bartlett, Bosc, Comice, Concorde, Forelle, French Butter és Seckel körte. Méretben, alakban, színben és állagban különböznek, de tápértékükben nem.
Az ázsiai körte kerekebb és ropogósabb, mint a legtöbb más körte; külsejükben és állagában inkább almára hasonlítanak, de ízben a körtékre. Ezek a körték egy kicsit több rostot és C-vitamint tartalmaznak, mint a többi körte, és valamivel kevesebb kalóriát.
Néhány „körte” nem igazán körte. A fügekaktusz például a kaktuszok csoportjába osztható. A kaktusz lapátja és gyümölcse egyaránt fogyasztható. Lehet hallani, hogy az avokádót „avokádókörtének” vagy „aligátorkörtének” is nevezik, talán ennek az alakja és göröngyössége, sötétzöld színű héja miatt. Ezek azonban nem igazi körték.