2022. október 6. csütörtök
More

  Házi intimitások

  Ének a fürdőkádban

  A rendszeres fürdés nemcsak higiéniai szempontból fontos, hanem jó közérzetet is biztosít és egészséges. Aki ezenkívül még hangosan és erőteljesen énekel is a fürdőkádban, az erősíti immunrendszerét és az idegeit. Az ének a fürdőkádban vidámmá tesz és jó kikapcsolódást ad. A hangokat minél hosszabban nyújtsuk el – tanácsolják a kutatók. A szomszédok azonban nem biztos, hogy ugyanígy vélekednek.

  Az özvegység erősít?

  Elvált vagy özvegy asszonyoknak erősebb a szívük, mint a házasságban élőknek és kisebb a veszélye annak, hogy szívinfarktusban megbetegszenek. Erre a következtetésre jutottak német kutatók, akik 3000 személyt vizsgáltak meg. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy az özvegy vagy elvált asszonyoknak több idejük jut saját magukra. Gyakrabban vizsgáltatják meg magukat orvossal és többet törődnek egészségükkel, mint a férjes asszonyok.

  Minden második asszony bánja

  A kieli egyetem pszichológusai közvélemény kutatást tartottak és hat éve házas asszonyokat kérdeztek meg, hogy férjhez mennének e mégegyszer saját férjükhöz. Az asszonyok több mint 50 százaléka nemmel válaszolt. Okként a szexuális elhanyagolást, az unalmat és azt hozták fel, hogy a férjeket nem érdeklik az asszony problémái.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!