2024. április 26. péntek
More

    Házi intimitások

    Ének a fürdőkádban

    A rendszeres fürdés nemcsak higiéniai szempontból fontos, hanem jó közérzetet is biztosít és egészséges. Aki ezenkívül még hangosan és erőteljesen énekel is a fürdőkádban, az erősíti immunrendszerét és az idegeit. Az ének a fürdőkádban vidámmá tesz és jó kikapcsolódást ad. A hangokat minél hosszabban nyújtsuk el – tanácsolják a kutatók. A szomszédok azonban nem biztos, hogy ugyanígy vélekednek.

    Az özvegység erősít?

    Elvált vagy özvegy asszonyoknak erősebb a szívük, mint a házasságban élőknek és kisebb a veszélye annak, hogy szívinfarktusban megbetegszenek. Erre a következtetésre jutottak német kutatók, akik 3000 személyt vizsgáltak meg. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy az özvegy vagy elvált asszonyoknak több idejük jut saját magukra. Gyakrabban vizsgáltatják meg magukat orvossal és többet törődnek egészségükkel, mint a férjes asszonyok.

    Minden második asszony bánja

    A kieli egyetem pszichológusai közvélemény kutatást tartottak és hat éve házas asszonyokat kérdeztek meg, hogy férjhez mennének e mégegyszer saját férjükhöz. Az asszonyok több mint 50 százaléka nemmel válaszolt. Okként a szexuális elhanyagolást, az unalmat és azt hozták fel, hogy a férjeket nem érdeklik az asszony problémái.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!