2024. március 29. péntek
More

    Az alma és a növényvédőszerek

    Az alma egészségügyi kockázatai –>

    „A legtöbb almán peszticidek lesznek, hacsak nem biotanúsítvánnyal rendelkeznek” – mondta Flores. 2018-ban az Environmental Working Group, egy nonprofit környezetvédelmi és emberiegészségügyi szervezet arra a következtetésre jutott, hogy a hagyományos almák 98 százalékának héján peszticid-maradványok találhatók. A csoport ugyanakkor azt is elmondta, hogy „a gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend egészségügyi előnyei felülmúlják a peszticidek expozíciójának kockázatait”.

    A Colorado State University Extension Service szerint az alma alapos megmosása segít eltávolítani a peszticideket . „Az almák megmosása és a héj valamilyen módon történő dörzsölése meg fogja tenni a csodát” – mondta Flores. – Ezt megteheted a kezeddel vagy egy gyümölcssúrolóval. Azonban a kémiai öblítések és egyéb kezelések használata a friss termékek mosásához nem ajánlott, mert az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság nem értékelte ezeket a termékeket biztonságosnak vagy hatékonynak.

    Egyes kutatók azt mondják, hogy ne aggódj a peszticidek miatt. Dr. Dianne Hyson, a Davis-i Kaliforniai Egyetem kutató dietetikusa azt írja, hogy a laboratóriumi vizsgálatok nagyon alacsony szintű növényvédőszer-maradékot mutattak ki az alma héján.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!