2022. október 1. szombat
More

  Az alma egészségügyi kockázatai

  Az alma egészségügyi előnyei –>

  “Az alma túlzott fogyasztása nem okoz sok mellékhatást” – mondta Flores. “De mint minden túlzott evésnél, az alma is hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz.”

  Ezenkívül az alma savas, és a lé károsíthatja a fogzománcot. A Journal of Dentistry folyóiratban 2011-ben megjelent tanulmány szerint az alma fogyasztása akár négyszer jobban károsíthatja a fogakat, mint a szénsavas italok.

  Azonban a vezető kutató, David Bartlett, a londoni King’s College Dental Institute fogpótlási osztályának vezetője szerint “nem csak az a lényeg, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy hogyan eszünk.” Sokan lassan esznek almát, ami növeli annak valószínűségét, hogy a savak károsítják a fogzománcot.

  Bartlett a King’s College közleményében nyilatkozta : „A savas ételek egész napos nassolása a legkárosabb, míg étkezés közben sokkal biztonságosabb . “Napi egy alma jó, de ha egész nap eszed az almát, az károsíthatja a fogakat.”

  A fogorvosok azt javasolják, hogy vágd fel az almát, és rágd meg a hátsó fogakkal. Azt is javasolják, hogy öblítsd ki a szádat vízzel, hogy segítsd a sav és a cukrok kimosását.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!