2022. szeptember 28. szerda
More

  Alma

  Gyakran „csodaélelmiszernek” és „táplálkozási erőműnek” nevezett, napi egy alma valóban távol tartja az orvost, mivel ez az egyik legegészségesebb étel, amit egy ember megehet. Ezek a kerek és lédús gyümölcsök sok rostot és C-vitamint tartalmaznak, emellett alacsony a kalóriatartalmúak, csak nyomokban tartalmaznak nátriumot, nincs bennük zsír vagy koleszterin.

  „Az alma magas polifenoltartalommal rendelkezik, amelyek antioxidánsként működnek” – mondta Laura Flores, San Diego-i táplálkozási szakértő. – „Ezek a polifenolok az alma héjában és a húsban egyaránt megtalálhatók, így a lehető legnagyobb mennyiségű előnyökkel jár, edd tehát meg az alma héját is.”

  Mindezek az előnyök azt jelentik, hogy az alma enyhítheti az asztma és az Alzheimer-kór hatásait, miközben elősegíti a súlyszabályozást, a csontok egészségét, a tüdőfunkciót és a gyomor-bélrendszer védelmét is.

  Egy 242 grammnyi alma ehető része nagyjából 130 kalóriát tartalmaz. Zsírt, koleszterint, nátriumot nem tartalmaz, míg szénhidrátból 34 gramm, élelmi rostból 5 gramm, cukorból 25 gramm, káliumból 260 mg, fehérjéből pedig 1 gramm van benne. A-vitamin, kalcium és vas szintje 2 %, C-vitamin szintje pedig 8%.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!