2024. április 26. péntek
More

    A gyulladást okozó anyagok elősegítik a plakk növekedését?

    Az olívaolaj nem segíti elő a gyulladás? –>

    A gyulladásos anyagok a vérben elősegítik a plakk növekedését, a plakk megrepedhet, és kialakulhat a vérrögképződés, mely valószínűleg növeli a szívroham kockázatát.

    Minden bizonnyal kimutatták, hogy egyetlen magas zsírtartalmú étel rontja a véráramlást részben az endotélium akut károsodása miatt, ami magyarázatot adhat arra, hogy az angina gyakran sokkal rosszabb néhány órával minden zsíros étkezés után. Egy létfontosságú kérdés, amelyet a tudósoknak fel kell tenniük: Mekkora gyulladásos károsodást okoznak az étkezési zsírok, és ennek következtében mennyi szív- és érrendszeri betegség alakul ki?

    A tanulmányok egyértelműen igazolták az állatokon, hogy a magas zsírtartalmú étrend támogatja a lipopoliszacharidok (LPS) és a mérgező anyagok felszívódását a bélből, amelyek részét képezik a bakteriális sejtmembránnak. Ez aggasztó, mert az LPS magas szintje ösztönzi az immunsejteket, hogy fokozzák a gyulladást.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!