Az olívaolaj nem segíti elő a gyulladás? –>
A gyulladásos anyagok a vérben elősegítik a plakk növekedését, a plakk megrepedhet, és kialakulhat a vérrögképződés, mely valószínűleg növeli a szívroham kockázatát.
Minden bizonnyal kimutatták, hogy egyetlen magas zsírtartalmú étel rontja a véráramlást részben az endotélium akut károsodása miatt, ami magyarázatot adhat arra, hogy az angina gyakran sokkal rosszabb néhány órával minden zsíros étkezés után. Egy létfontosságú kérdés, amelyet a tudósoknak fel kell tenniük: Mekkora gyulladásos károsodást okoznak az étkezési zsírok, és ennek következtében mennyi szív- és érrendszeri betegség alakul ki?
A tanulmányok egyértelműen igazolták az állatokon, hogy a magas zsírtartalmú étrend támogatja a lipopoliszacharidok (LPS) és a mérgező anyagok felszívódását a bélből, amelyek részét képezik a bakteriális sejtmembránnak. Ez aggasztó, mert az LPS magas szintje ösztönzi az immunsejteket, hogy fokozzák a gyulladást.