2024. április 27. szombat
More

    Mégsem vágykeltő a paprikás kakaó meg a kecskeszem?

    Mégsem vágykeltő a paprikás kakaó meg a kecskeszem, de még a majomagy sem: nem állja meg a helyét a tézis, miszerint bizonyos élelmiszereknek szerelemfokozó, vagy erekciótámogató hatásuk van – állítják amerikai kutatók.

    Cynthia Finley diétaspecialista szerint az emberek többsége által nemi vágykeltőként számon tartott étcsokoládé, chilipaprika, vagy nyers osztriga hatása megegyezik egy tál főtt brokkoliéval. „Semmi tudományos bizonyíték nincs arra, hogy ezeknek az élelmiszereknek szerelemfokozó hatásuk lenne” – hangsúlyozta Finley. Hozzátette: a kiegyensúlyozott nemi élet alapja a jó szívműködés, amelyet a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás biztosíthat.

    A vágykeltő élelmiszerekről szóló legendák azonban erősebbnek tűnnek a tudományos magyarázatoknál. Galdino Pranzarone pszichológus szerint minden kultúrának megvannak a maga vágykeltő élelmiszerei. Az aztékok például a paprikás kakaóra – a chilipaprikával elegyített porrá tört kakaóbabra – esküdtek, mások az édesgyökeret, mogyorót, epret, megint mások a majomagyat, kígyóvért, kecskeszemet részesítik előnyben – jelentette az AP.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!