2022. július 7. csütörtök
More

  Érdekes-egészség-táplálkozás – Csodatévő séta

  Jó hír azoknak, akik fogyni szeretnének, de idegenkednek a konditeremektől: a mérsékelt mennyiségű mozgás, vagyis heti 19 km séta segít a kiegyensúlyozott testsúly megtartásában – állapítja meg a The Archives of Internal Medicine című amerikai egészségügyi szaklapban megjelent tanulmány.

  A “mérsékelt testmozgásról” ugyan a tanulmány szerzője, Cris Slentz másképp vélekedik, mint a legtöbb túlsúlyos: szerinte ez körülbelül heti 19 kilométeres gyaloglást jelent. Kutatócsoportja a 40-65 éves korosztályban 182 elhízott embert vizsgált, hogy kimutassa a testgyakorlás hatását a testsúlygörbére.

  Mint várható volt, a tanulmány bizonyította az összefüggést a testmozgás mértéke és a leadott kilók között, egyszerűbben szólva: minél többet sportol valaki, annál többet fogy.

  Ugyanakkor mégis van a kutatásnak megszívlelendő tanulsága: kimutatták, hogy mennyi az a mérsékelt testmozgás, amely súlyvesztéshez vezethet. Az ajánlás szerint heti 19 km közepes tempójú gyaloglás akkor is fogyaszt, ha nem változtatunk táplálkozási szokásainkon. Hogy senkit ne riasszon vissza a csaknem 20 km-es táv, a szerző hozzáfűzi: “Azok, akik napi 30 percet sétálnak, többnyire fogyni kezdenek.”

  A 30 percnyi gyaloglás egyébként éppen annyi, amennyi a WHO (az Egészségügyi Világszervezet) ajánlásában szerepel.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!