2024. április 25. csütörtök
More

    A legtöbb anya valamikor kenyérkereső lesz

    Az anyák közel háromnegyede valamikor az elsődleges forrása lesz kiskorú gyermekei anyagi támogatásának. És bár ezeknek a „kenyérkereső anyukáknak” a legtöbbje egyedülálló anya, egyre nagyobb részüknek van férje vagy élettársa otthon.

    Ezek a tények rávilágítanak annak fontosságára, hogy segítsünk az anyukáknak egyensúlyban tartani a munkájukat és az otthoni kötelezettségeket – derül ki a Socius folyóiratban megjelenő tanulmányból és a Council on Contemporary Families által közzétett, a kutatásról szóló tájékoztatóból.

    Azt, hogy az amerikai gyerekek 42%-át többnyire vagy teljes egészében anyukájuk keresete tartja fenn, általában az egyedülálló anyaságnak tulajdonítják. A Texas Austini Egyetem és a Buffalo-i SUNY kutatói azonban azt találták, hogy a családfenntartó anyák számában a legnagyobb növekedést a partneres nőknél tapasztalták – a 2000-es 15%-ról 40%-ra 2017-ben.

    A jelentés azt mutatja, hogy az anyák munkájával kapcsolatos problémákat komolyan kell venni – mondta Jennifer Glass, a vezető szerző és a texasi egyetem szociológiaprofesszora.

    „Sokáig azt feltételeztük, hogy az anyasági büntetések az emberek felvételekor és fizetésekor nem jelentenek komoly problémát, mivel a gyerekeket elsősorban mások tartják el” – mondta. – „Ez egyszerűen nem igaz. Az igazság az, hogy a nők pénzügyi terhei folyamatosan nőnek, és ezek a dolgok hátráltatják a gyerekek következő generációját.”

    Többről van szó, mint egy család anyagi forrásairól. Szakértők szerint a családok anyagi nehézségei kihatással vannak arra, hogy hány gyermeket választanak akkor, amikor az Egyesült Államok termékenységi rátája a mélypontot elérte, ami aggodalmakat vet fel a gazdaság jövőbeli egészsége, a szociális védőháló és egyebek miatt.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!