2024. április 26. péntek
More

    Tampon és joghurt

    A probiotikus tampon kettős hatású orvostechnikai eszköznek minősülhet, mert használata elősegíti az egészséges hüvelyflóra helyreállítását, fenntartását, alkalmas a fertőzések megelőzésére. Eközben pedig értelemszerűen betölti a tamponok funkcióját – miközben menstruáció alatt is képes védelmet nyújtani a hüvelyhám számára.

    Már az egyiptomiak is éltek a pálcikára tekert nedvszívó papirusz adta előnyökkel. Az ókori görögök pedig mit ne ismertek volna! A középkorból nincs tamponra vonatkozó adat, ám az újkori orvoslás újra felfedezte – műtétnél, sebesülésnél a vérzés felfogására alkalmazták, tamponálás lett a módszer elnevezése. 1929-ben pedig egy amerikai feltaláló zsinórt erősített a tamponra, így tette könnyen eltávolíthatóvá.

    Hazánkban ma 1,3 millió nő használja havi rendszerességgel, évente 200 millió darab fogy belőle. Újdonságot jelentő sajátos – probiotikus – fajtájával magunk is csak most ismerkedünk. A bemutatón úgy mondták, ez valójában orvostechnikai eszköz, amely klinikailag igazoltan, betegségmegelőzésre (is) szolgál. Itt tudtuk meg azt is, hogy a kutatásban, a jótékony hatású Laktobacillus-törzsek szabadalmaztatásában a magyar származású Kvanta Endre is részt vett.

    A teljes bejegyzés itt olvasható.

    Forrás: WebBeteg

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!