2024. május 8. szerda
More

    Vitaminok alternatívái válogatós evőknek

    „Adj neki egy vitamint.” Ez az a tanács, amit gyakran kapnak a válogatós evők szülei. Ha a gyerekeid nem esznek gyümölcsöt és zöldséget, vagy úgy tűnik, mindenben válogatnak, amit adsz nekik, akkor egy vitamin segít abban, hogy megkapják a szükséges táplálékot, igaz?

    A napi multivitamin valóban jó táplálkozási biztosíték lehet a fontos tápanyagok, például a vas, a D-vitamin és a kalcium kihagyása ellen. Attól függően, hogy gyermeked étrendjében mely hiányosságokat kell pótolnod, adhatsz neki gumiszerű vitamint, rágható multivitamint vagy egyéb vitamint, hogy egyszerűen extra D-vitaminhoz jusson.

    A vitaminok alternatívái

    Kipróbálhatsz különböző márkájú rágható vitaminokat és gumiszerű vitaminokat, különböző ízekben és kiszerelésekben, remélve, hogy tetszeni fog valamelyik neki, de ez drága lehetőség. A gyerekeknek szánt vitaminok nem olcsók. Természetesen a legjobb alternatíva a vitaminokkal szemben az, ha ráveszed gyermekeid arra, hogy több teljes értékű ételt egyenek, amelyek tele vannak vitaminokkal.

    Valójában az Amerikai Dietetikus Szövetség tanácsa kimondja, hogy a legjobb táplálkozás-alapú stratégia az optimális egészség elősegítésére és a krónikus betegségek kockázatának csökkentésére az, ha bölcsen választunk tápanyagban gazdag élelmiszerek széles választékát. Ezek a tápanyagban gazdag élelmiszerek lehetnek gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, bab, diófélék és magvak. Egy válogatós evő számára azonban könnyebb lehet mondani, mint megenni sok ilyen ételt. Egy egyszerű, bár nem feltétlenül olcsó alternatíva a vitaminokkal szemben a válogatósok számára az lehet, hogy sima tej helyett tápláló italt adsz gyermekednek.

    A sokféle ízben kapható tápláló italok extra rostot, fehérjét és kalóriát is biztosíthatnak gyermekének. Győződj meg arról, hogy az ezekből az italokból származó plusz kalóriák nem töltik fel gyermekedet, hogy még kevesebb ételt egyen.

    Vitaminokkal dúsított élelmiszerek

    Végül, ha gyermeked nem fog vitamint szedni, és valóban úgy gondolod, hogy szednie kell, megpróbálhatsz több vitaminnal dúsított ételt adni neki. A jó reggeli gabonapelyhek kiválasztása egy másik jó módja annak, hogy vitaminokkal dúsított élelmiszert találjunk, amely átveszi a vitaminok helyét.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!