2022. május 16. hétfő
More

  Az anyatejben lévő vitaminok

  A vitaminok nélkülözhetetlenek a baba növekedéséhez és fejlődéséhez. Ha te egy egészséges anya vagy, aki kiegyensúlyozottan táplálkozik, és szülés előtti vitamint szedsz, az anyatej a legtöbb vitamint tartalmazza, amire az egészséges babának szüksége van. Az anyatej azonban többnyire elegendő testre szabott tápanyagot tartalmaz, beleértve a vitaminokat is, hogy támogassa a gyermekedet növekedése során.

  Ha egészségesen táplálkozol, az anyatejnek tartalmaznia kell a legtöbb vitamint, amelyre a babának szüksége van. Azonban még ha egészséges szoptatási étrendet is követsz, ha kizárólag szoptatsz, van néhány vitamin és ásványianyag-kiegészítő, amelyre gyermekednek szüksége lehet.

  A vas-kiegészítőket általában négy-hat hónapos korban adják hozzá, és a te vízkészletedtől függően az orvos hat hónapos kortól fluorid-kiegészítőt javasolhat.

  Előfordulhat, hogy a preemiesek, az egészségügyi problémákkal született babák és a vegán étrendet követő vagy súlycsökkentő műtéten átesett anyukák babái további táplálékkiegészítőkre szorulnak. Ügyelj arra, hogy kövesd a gyermeked orvosa által javasolt ütemtervet. Az orvos figyelemmel kíséri a baba egészségét, és felírja a gyermekednek szükséges vitaminokat.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!