A spenót természetes segítőnk lehet cukorbetegség, gyomorfekély, pajzsmirigy problémák és szívproblémák esetén is.
A spenót vagy más néven paraj, a legkorábban termő zöldségek egyike, így a tavasz beköszöntével már a friss áruból válogathatunk a piacon. A spenót vitaminban, ásványi anyagban, rostban és antioxidánsban gazdag, a benne lévő K-vitamin pedig segíti a máj méregtelenítő folyamatait.
A jótékony spenót
A spenót bővelkedik A – és B-vitaminban, vasban, magnéziumban, kalciumban, emellett tisztítja és erősíti a szervezetünket, a fogainkat és a fogínyünket.
Emellett segíthet a pajzsmirigy működésének zavarai, gyomorfekély és idegrendszeri panaszok esetén is. De emésztési problémákra, ínysorvadás ellen, szív-és érrendszeri betegségek, májpanaszok, cukorbetegség esetén is érdemes fogyasztanunk.
A spenótból készíthetünk egészséges, tavaszi turmixot, salátát, de palacsintába tölteléknek is ízletes hozzávaló. Nem utolsó sorban pedig vigyáz a vonalainkra, hiszen rendkívül alacsony a kalóriatartalma.
Forrás: EgészségKalauz