2024. április 27. szombat
More

    Hogyan ünnepeljük biztonságosan a Halloweent a világjárvány idején?

    A Halloween egészen másképp néz ki a Covid járvány ideje alatt. Az ünnepet hagyományosan kísérteties örömök és kísérteties meglepetések vezetik be. Bár a szakértők nem jutottak el odáig, hogy teljesen lemondják a Halloweent, a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) néhány irányelvet adott ki azoknak az embereknek, akik kíváncsiak, hogy érdemes-e ünnepelni ezt a napot, és ha igen, hogyan tehetik ezt meg biztonságosan.

    Mérd fel a helyzetet

    Az első dolog: Ha pozitív lett a COVID-19-teszted, vagy az elmúlt 10 napban ki voltál téve valakinek, aki COVID-19-fertőzött, akkor a háztartásban élőknek – beleértve a gyerekeidet is – ki kell hagyniuk a trükközést vagy az adományozást. Kerülnöd kell továbbá minden olyan tevékenységet, amely az otthonodban élőkön kívüli embereket érint – függetlenül attól, hogy tüneteid vannak-e, vagy sem – mondja Ashlesha Kaushik, az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia (AAP) szóvivője és tagja.

    A tünetmentes érintkezés a vírus egyik fő mozgatórugója. Ha a teszt pozitív és 10 napig izolálódsz, akkor is jól kell érezned magad, és nem kell lázasnak lenned (gyógyszeres segítség nélkül), mielőtt elhagyhatod az otthonod. Kaushik azt is tanácsolja, hogy ellenőrizd a környezet körülményeit, mielőtt eldöntöd, hogyan ünnepled a Halloweent. Fontos, hogy ellenőrizd a helyzetet a közösségedben is.

    Mit kell kerülni Halloweenkor

    Még ha olyan területen élsz is, ahol alacsonyabb a COVID-19 előfordulási aránya, akkor is kerülnöd kell a magas kockázatú halloween-i tevékenységekben való részvételt. Ez azt jelenti, hogy sok hagyományos halloween-i tevékenységünket, mint például a jelmezes bulik, jobb, ha idén is kihagyjuk. A megfelelő hozzáállás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Halloween biztonságos és szórakoztató legyen.

    Maradj pozitív

    A világjárvány az ország számos pontján megviselte a gyerekeket, a korlátozott iskolai barátokkal töltött időtől kezdve a lemondott sportszezonokig. A Halloween kihagyása újabb csalódásnak tűnhet. Ha azonban kiemeled a pozitívumot, a gyerekek idén is nagyobb valószínűséggel lesznek izgatottak az ünnepségek miatt.

    „A 7 évesem azt mondta, hogy „Ó, nem fogunk tudni kimenni”, de azt mondtam neki, hogy így is nagyon szórakoztató lesz” – mondja Kaushik. Gyermekei (4, 7 és 9 évesek) már alig várják, hogy felvehessék szuperhős jelmezeiket, és zenére körbevonulhassanak a nappaliban – mindezt videóra rögzítik, és megosztják családjával és barátaival. Kaushik kincsvadászatot is tervez a ház körül. „Az ötlet az, hogy maradjunk társadalmilag távolságtartóak, de érzelmileg kapcsolatban.”

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!