2022. május 20. péntek
More

  Protein Shake: szüksége van rájuk?

  A fehérjeturmix megfelelő az Ön számára? Mi van bennük, és milyet kell keresni?

  Szinte mindenki elegendő fehérjét kaphat az élelmiszerekből. Az egészséges felnőtteknek körülbelül 45-56 gramm fehérjét kell bevinniük a szervezetükbe naponta. Ha rendszeresen eddz, szüksége lehet több kalóriára és fehérjére – bármilyen forrásból.

  Protein turmixokat főleg a sportolók használják, akiknek szükségük van táplálékra az edzések után. A fehérjeturmixok fehérjetartalma változhat, de mindegyik tartalmaz némi szénhidrátot és esetleg egy kis zsírt. Különféle ízű porok kaphatóak vagy már kész italként elkészítve, például dobozban vagy fóliacsomagolásban.

  A Protein Shake kiválasztása

  A fehérjeturmixok fehérjetartalma eltérő. Ha Ön testépítő vagy rendszeresen edz, akkor áttér azokra az italokra, amelyek egy kicsit több fehérjét tartalmaznak. Ha állóképességi sportoló, például maratonfutó, akkor előnyben részesítheti a több szénhidrátot tartalmazó italokat, de a legfontosabb dolog az, hogy edzés után igyon valamit.

  Ha a cél a testzsír elvesztése, váltson fehérjeturmixra, amely magas fehérjetartalmú, kevesebb szénhidrátot és csak kevés zsírt tartalmaz. A csokoládés tej kiváló edzés utáni regenerálódási ital.

  Melyek a különböző típusú fehérjék a Protein Shakes-ben?

  A fehérjeturmixok különböző típusú fehérjéket használnak különböző mennyiségben. Ezek a következők lehetnek:

  • Tej
  • Savó
  • Kazein
  • Tojás
  • Szója
  • Rizs

  A fehérje forrása és a gyártás során történő előállítás módja befolyásolhatja, hogy szervezete mennyire tudja felhasználni. Bár a legjobb, ha fehérjével táplálkozik, de jó választás a tejsavó és a kazein kombinációjával kiegészíteni, amennyiben jól tolerálja a tejtermékeket, mert mindkettő tejből származik.

  A szójafehérje egy másik lehetőség. Ez egy növényi eredetű fehérje. Ugyanolyan hatékony, mint a legtöbb állati fehérjeforrás. A szója tápanyagokban is gazdag.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!