Nem csak a magas fehérje-, rost- és egészséges zsírok jók az Ön számára. A diófélékben számos egyéb tápanyag is található, mint például az E- és B6-vitamin, a folsav, a niacin, a magnézium, a cink, a réz és a kálium.
A jó zsír
A diófélékben található zsírok nagy része telítetlen, ami jobb az Ön számára, mint a húsban lévő telített zsírok vagy sok feldolgozott élelmiszer transzzsírjai. Segíthet stabilizálni a vércukorszintet és az inzulint, az azt szabályozó hormont.
Antioxidánsokban bő
Ezek közé tartoznak az ásványi anyagok, mint a szelén és a mangán, a C- és E-vitamin, valamint a flavonoidok, fenolok, polifenolok és más anyagok. Csapatként dolgoznak a sejtjei védelmében. Ez lehet az oka annak, hogy azoknak, akik több diót és dióvajat esznek, egészségesebb a szívük. Még a vastagbélrák elleni védekezésben is segíthetnek.
Magnézium
Ez az ásványi anyag jót tesz az idegeknek, az izmoknak, a csontoknak, a vércukorszintnek, a vérnyomásnak, sőt a genetikai örökítőanyagának vagy a DNS-nek is. A diófélékben, például a kesudióban, a mandulában és a földimogyoróban, valamint a belőlük készült vajban sok van ebből.