2022. május 17. kedd
More

  A digitális teljesítmény terén élen járó uniós országok világviszonylatban is vezető szerepet töltenek be

  Európai uniós viszonylatban Finnország, Svédország, Dánia és Hollandia jár az élen digitális teljesítmény terén – derül ki a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő, 2020-ra vonatkozó mutató (DESI) értékeiből, amelyek segítségével nyomon követhető az uniós tagállamok fejlődése digitális versenyképesség terén. Az Európai Bizottság (EB) által június 11-én közzétett DESI szerint a legjobban teljesítő uniós országok világviszonylatban is vezető szerepet töltenek be, ugyanakkor a legnagyobb uniós gazdaságok nem számítanak éllovasnak a digitális ágazatban, ami azt jelzi, hogy az EU-ban fel kell gyorsítani a digitális transzformációt a kettős – digitális és zöld – átalakulás sikeres megvalósítása érdekében.

  A digitális teljesítmény még nagyobb hangsúlyt kap a koronavírus-világjárvány közepette, hiszen ebben az időszakban egyértelművé vált a digitális technológiák meghatározó szerepe.

  A 2020. május 27-én elfogadott európai helyreállítási terv keretében a DESI információkkal szolgál majd az európai szemeszter digitális ajánlásainak alapját képező országspecifikus elemzésekhez, megkönnyítve a hozzáférést az 560 milliárd euró értékű helyreállítási és rezilienciajavítási eszközhöz.

  Tovább a teljes cikkhez.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!