2024. november 21. csütörtök
More

    Kurkuma: gyulladás és fájdalom ellen is használhatja!

    A kurkuma igazi csodaszer: erős antioxidáns, emésztés-serkentő, vércukorszint-stabilizáló, gyulladáscsökkentő hatása van. Mire jó még?

    A gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát az indiai népi gyógyászat és gasztronómia évezredek óta alkalmazza. Nem véletlenül, hiszen élénksárga színe és különleges aromája mellett erős antioxidáns, emésztés-serkentő, vércukorszint-stabilizáló, gyulladáscsökkentő hatásokkal jellemezhető.

    A jellegzetes élénksárga színű fűszert a Curcuma longa nevű, évelő növény gyökeréből és szárából nyerik szárítás után porrá őrölve. Ázsia egyik legismertebb fűszere, különösen Indiában kedvelik. Használják rizses, húsos, zöldséges ételekbe egyaránt, egyes vidékeken a növény hajtásait is fogyasztják. Jellegzetes, enyhén fanyar, kesernyés, kissé a gyömbérre emlékeztető íze van. Az indiai világ „indiai sáfrányként” ismeri. Használják ételszínezékként is (E 100).

    A teljes cikk itt olvasható.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!