Szerencsére hamarosan vége a télnek, úgyhogy ha szereted a salátákat, akkor még most próbáld ki ezt a szerintem igazán télies kis salit! Remélem, annyira fog ízleni, hogy fittyet hányva az évszakokra, nyáron is sokszor el fogod készíteni. Kipróbáltam, jóóó lett!
A spenótos-gombás kölessalátához a kölest enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy tálba tesszük. A gombát szeletekre vágjuk és egy száraz, forró serpenyőben 3-4 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd a köleshez adjuk. Az olaj felét felforrósítjuk a korábban már használt serpenyőben. Hozzáadjuk a spenótleveleket és a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és közepesen erős hőfokon, 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd szintén a köleshez adjuk.
A sütőtököt kb. 1 centis kockákra vágjuk és egy tálban összeforgatjuk a maradék olajjal, a sóval és borssal. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt puhára sütjük, majd azt is a köleshez keverjük a durvára aprított dióval, a morzsolt fetával, a vékony szeletekre vágott zellerrel és a finomra vágott lila hagymával együtt.
- Elkészítési idő: 40 perc