2023. június 1. csütörtök
More

  Koronavírus: ezek a Kínában tomboló rémálomvariáns tünetei

  Szinte naponta érkezik hír arról, hogy újabb brutális fertőzéshullámot indított el a covid új variánsa Kínában. Kína jelenleg a koronavírus 2019-es észlelése óta tapasztalható talán legnagyobb Covid-járvánnyal küszködik a világon. Bár Kínából kevés a hivatalos adat, a Bloomberg hírügynökség egy tanulmányra hivatkozva azt állítja, hogy 10 ezer megbetegedést és 5000 halálesetet regisztrálhatnak egy nap. Kínában a variáns széleskörű elterjedését a kínai lakosság korábbi fertőzésekkel szembeni alacsony immunitása okozhatja.

  Már több európai országban is megjelent ez a variáns

  A kínai covid-járványhullámot a koronavírus omikron BF.7 nevű változata és a BA.5.2 nevű változata okozza, a BF.7-et többek között Indiában is detektálták már. A BF.7-et a világ több más országában is kimutatták, köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Belgiumban, Németországban, Franciaországban és Dániában. De nem feltétlenül viselkedik olyan veszélyesen Kínán kívüli országokban.

  A leggyakoribb BF.7 tünetek

  A BF.7 elsősorban felsőlégúti fertőzést okoz, vagyis a fertőzés a mellkas magasabb részein és a torok közelében okoz olyan tüneteket, mint:

  • láz,
  • torokfájás,
  • orrfolyás,
  • köhögés.

  Az emellett megjelnő BF.7 tünetek lehetnek

  • emésztési problémák,
  • hányás
  • hasmenés

  Az orvosok azt tanácsolják, hogy a tünetek esetén azonnal forduljunk szakemberhez, mivel a gyógyszeres kezelés és a betegek elkülönítése segíthet a fertőzések megfékezésében.

  A betegség lefolyása

  Az eddigi jelek szerint a BF.7 esetében nem súlyosabb a betegség lefolyása, az igazi aggodalmat az okozza, hogy “szapora”: a fertőzés terjedése gyorsabbnak tűnik, így rengeteg embert megfertőzhet. A gyógyulási arány magas, de a halálozások abszolút számban szintén magasak lehetnek, ha a terjedés nagyobb mértékű, mint a korábbi változatoké.

  Forrás: egeszsegkalauz.hu

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!