2023. szeptember 22. péntek
More

  Veseprobléma, felfázás esetén ezt a 4 gyógynövényt vesse be!

  Orvosi medveszőlő (Arctostaphylos uva ursi)

  A növény levelei ismertek arról, hogy hatékonyak vese- és a húgyutak tisztítására. Csökkentik a húgyúti gyulladások kellemetlen tüneteit, illetve a népi gyógyászat a vesekövek kezelésére is használja. Egyes kutatások szerint a medveszőlőben lévő arbutin vegyület segíthet a hólyagrák elleni küzdelemben is.

  Az interneten több helyen olvasni mellékhatásokról, azonban az International Journal of Toxicology folyóiratban megjelent kutatást szerint a gyógynövény használata nem tartogat kockázatokat, amennyiben nem lépjüktúl a napi adagot.

  Használata: Mérjen 1 teáskanál szárított orvosi medveszőlő levelet egy csészébe, majd forrázza le vízzel és hagyja állni 10 percig. Naponta 3 csészével fogyassza húgyúti fertőzés esetén, illetve napi 1 csészényit fogyasztva belőle sokat tehet egészsége megőrzése érdekében is.

  Ragadós galaj (Galium aparine)

  A gyógynövényt régóta alkalmazzák a vese- és húgyúti funkciók felturbózására. Úgy vélik, hogy kiöblíti a szervezetből a káros toxinokat és megtisztítja veséket is.

  Használata: Két teáskanálnyi szárított ragadós galajhoz használjunk egy csésze forró vizet. 10 perc után fogyaszthatjuk is, akár naponta 3x is. Kerüljük használatát ha cukorbetegek vagyunk, esetleg hajlamosak vagyunk a diabéteszre!

  Pitypang (Taraxacum officinale)

  A pázsitfűféléket évek óta használják gyógynövényként a vesék és a húgyúti rendszerek tisztítása és erősítése érdekében.

  A veseelégtelenség témájában végzett új kutatás szerint a gyógynövény valóban hatásos lehet a káros toxinok elleni védelemben: úgy vélik, hogy a pitypang antioxidánsként és vizelethajtóként is működik, hiszen fokozza a felesleges víz és nátrium kiválasztódását a szervezetben, amely a vérnyomás csökkentésére is pozitív hatással van.

  Csalán (Urtica dioica)

  A csontok erősítésére is kiváló gyógynövény az egyik legismertebb a húgyúti fertőzések kezelésével kapcsolatban, hiszen segít leküzdeni az E. coli baktériumokat is. Nem csak antibakteriális hatása ismert azonban, hanem segít megelőzni azt is, hogy az esetleges baktériumok életképes állapotban konzerválódjanak a szervezetben.

  Forrás: care2.com/egeszsegklauz.hu

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!