2024. április 16. kedd
More

    A Végeken Egészséglélektani Alapítvány nyerte az Önként Jöttem díjat!

    A díjazott minden évben egy olyan szervezet, amely legalább egy éven át végzett valamilyen társadalmilag hasznos tevékenységet, anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

    Az Önként Jöttem díjat az önkéntes munka elismerésére és az önzetlen magatartás népszerűsítésére 2016-ban alapította a Családbarát Magyarország Központ.  Az elismerés célja, hogy mind közösségi, mind egyéni szinten erősítse és népszerűsítse az önkéntességet. 

    A nagyközönség által jelölt négy szervezetre idén október 14-én indított szavazást a Családbarát Magyarország Központ a csalad.hu oldalon. A négy jelöltre két hét alatt mintegy 9 ezer szavazat érkezett. 

    A szoros versenyben az Önként Jöttem díj nyertese a Végeken Egészséglélektani Alapítvány (Call for Help) lett, amely a feldolgozott voksok alapján – óriási hajrát követően – valamivel több mint 4 ezer szavazatot kapott.

    A fővárosi központú alapítvány a kisgyermekes és gyermeket tervező családoknak nyújt információs segítséget – telefonon és e-mailben egyaránt. A Családi Vonalon többéves védőnői tapasztalattal rendelkező önkéntesek várják e-mailben a kérdéseket a különböző témakörökben a családtervezéstől a gyermeknevelésig.  A Call for Help kezdeményezés keretében pedig a járványidőszakban leterhelt egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók, valamint az egész lakosság részére biztosítanak mentális támogatást a szakemberek. Az online szolgáltatások célja a segítségnyújtás, érzelmi támogatás, valamint továbbirányítás az ellátórendszer megfelelő pontjaira.  

    – Nagy öröm, hogy 2022-ben ilyen széles körben tudtuk megszervezni az Önként Jöttem díj jelölését, szavazását, és ilyen sokan voksoltak a négy jelöltre. Úgy gondolom, hogy valamennyi jelölt szervezet kiemelkedően példamutató és elismerésre méltó munkát végez, és nehezen tudtunk volna mi magunk választani közülük. Köszönjük a széles körű társadalmi részvételt a döntéshozatal felelősségteljes folyamatában. A díj mellett adománygyűjtést indítunk a Végeken Egészséglélektani Alapítvány  javára. A díjat az addig összegyűlt adományokkal együtt december 5-én, az Önkéntesek nemzetközi napján adjuk át az Alapítványnak – mondta dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

    Forrás: csalad.hu

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!