2023. június 3. szombat
More

  Hogyan lehet megbirkózni az autizmus diagnózisával? – 2. rész

  Vigyázz magadra

  A következő lépés a legnehezebb. Át kell dolgoznod az érzelmeid. Amikor szülővé válunk, gyakran a háttérbe helyezzük magunkat. Annyira a gyerekeinkre koncentrálunk, hogy elfelejtünk magunkról gondoskodni. Ugyanilyen fontos, hogy ti is biztosítsátok magatokat a megfelelő erőforrásokkal! Ezek lehetnek támogató csoport keresése, barátokkal való beszélgetés vagy naplóírás.

  Állíts be ésszerű elvárásokat

  Egy másik fontos dolog, hogy ésszerű elvárásokat fogalmazz meg. Ne korlátozd a gyermeked most, hogy megvan a diagnózisa, de ne is erőltesd. Gyorsan megtanulod, hogyan kell végrehajtani ezt a finom egyensúlyt. Amikor gyermeked először megkapja a diagnózist, minden terápiát és szakembert felajánlanak neked. Bár gyermekednek a lehető leghamarabb el kell kezdenie, nem kell egyszerre. Készíts játéktervet gyermeked orvosával arról, hogy milyen erőforrásokra van szükség az első helyen.

  Szülőként azt akarjuk, hogy gyermekeink sikeresek legyenek, és nem akarjuk látni őket küzdeni. Bár ez nagyszerű, néha ahhoz vezet, hogy túlságosan megszorítjuk őket. Függetlenül a diagnózistól, gyermeked még mindig gyerek, ami azt jelenti, hogy időre van szüksége, hogy játsszon, felfedezzen, és egyszerűen csak gyerekek legyenek.

  Szánj időt a család többi tagjára

  Egy speciális igényű gyermek sok időt és figyelmet igényel a szülőtől. Csak ne feledd, hogy időt fordíts arra, hogy ne csak önmagadra, hanem a többi gyermekedre vagy családtagjaidra is összpontosíts.

  Könnyű belekötni mindenbe, ami a diagnózisukkal kapcsolatos, beleértve az összes találkozót, erőforrást és támogatást. Bár kétségtelenül természetes dolog szülőként, minden az egyensúlyról szól. Szánj időt arra, hogy továbbra is pozitív kapcsolatot építs ki másokkal.

  Bánj ugyanúgy gyermekeddel, bármi legyen is az

  Végül, de nem utolsósorban, ne feledd, hogy a gyermeked ugyanaz a gyermek, aki azelőtt volt, hogy belépett az orvosi rendelőbe. Az egyetlen dolog, ami megváltozott, az az oldalon található néhány szó és a lehetőség, hogy megkapja a boldoguláshoz szükséges erőforrásokat.

  Amikor elhagyod az orvosi rendelőt, lehetetlennek tűnik megbirkózni az autizmus diagnózisával, de ígérem, hogy megteheted. Te és a gyermeked remekül fogtok teljesíteni. Támaszkodj azok támogatására, akik szeretnek téged és gyermekedet, adj magadnak időt és teret a gyászra, és maradj továbbra is az a csodálatos szülő, aki vagy!

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!