2024. április 16. kedd
More

    Gyógyítható a fülzúgás?

    Tudom, hogy szeretnéd hallani, hogy igent mondok! De mi lenne, ha azt mondanám, hogy 80% az esélye annak, hogy a fülzúgásod kezelhető, és kevesebb fülzúgás mellett is tudsz élni (talán akár „gyűrűmentes” életet is élhetsz)?


    Reménytelen vagy nem?

    Mindennél jobban szeretném, ha a fülzúgás (fülcsengés) gyógyítható egészségügyi állapot lenne; de a rákhoz, a szívbetegségekhez, a cukorbetegséghez és sok más betegséghez, amelyek az életkor előrehaladtával gyötörnek bennünket, a fülzúgás is kezelhető és enyhíthető. A legtöbb beteg azt mondja: „De az orvosom azt mondta, hogy a fülemben hallható hangokkal nem lehet mit tenni”, pedig ez nem teljesen igaz.

    Professzionális kezelési tervvel hatékonyan csökkentheted (néha megszüntetheted) a csengést. Ezek rendkívüli esélyek egy ilyen pusztító és félreértett állapothoz. Ez kevesebb zajt jelent alvás közben, kevesebb zajt munka közben, kevesebb zajt, amikor összpontosítasz, kevesebb zajt, amikor másokkal töltöd az időt, és kevesebb zajt, miközben teljesebb életet élsz.

    Mi az a Tinnitus?

    A fülzúgás sokféle formában és mértékben létezik. Valójában kevesen tudnak megegyezni abban, hogy pontosan hogyan kell kiejteni; egyesek szerint tin-night-us, mások szerint tin-knit-us. Egyes betegek csengetésről, mások zümmögésről, megint mások ciripelésről (például tücskök), mások zúgásról (például kagyló hangja a tengerparton), mások pedig „pulzáló” hangokról számolnak be.

    Míg egyesek azt mondják, hogy hallják ezeket a hangokat a fülükben, mások arról számolnak be, hogy „valahol a fejük közepén” hallják a hangokat. Függetlenül attól, hogyan mondod, hogyan hangzik vagy hol hallod, az állapot pusztító hatása az ember életére valós és tagadhatatlan.

    Még azok a betegek is, akik csak „néha” hallják a csengetést, tudják, hogy az életkor előrehaladtával a rendellenesség előrehalad, és végül folyamatosan hallható lesz!

    Meglepődhetsz, hogy 50 millió amerikai szenved fülzúgásban, és a becslések szerint ezen esetek túlnyomó többségét (több mint 90%-át!) a hallórendszer károsodása okozza. Egyeseknél a fülzúgás a halláskárosodást kíséri. Mások számára a fülzúgás a halláskárosodás első jele – ami azt jelenti, hogy sok beteg fülzúgásra panaszkodik, mielőtt észrevenné a halláskárosodást.

    Valójában túl gyakran hallják az orvosok: „Hé, doki, cseng a fülem, de jól hallok!” És bárcsak ez lenne a helyzet – bárcsak valami más oka lenne a fül- vagy fejcsengésnek, aminek semmi köze a halláshoz.

    De az igazság az, hogy a fülzúgás a belső riasztásod, amely azt jelzi, hogy a füled és a hallórendszered sérült – tekintsd ezt „korai észlelési riasztásnak”, és tekintsd a tested jelének, hogy „valami nincs rendben”.

    Hogyan kezeljük a fülzúgást?

    A legegyszerűbb választ néha a legnehezebb megtalálni, amikor enyhülést keresel a fülzúgásra. Ha fülzúgásban szenvedsz, kétségtelenül hallottál már olyan varázstablettákról, amelyek megszüntetik a csengést. Talán néhányan azt mondták neked, hogy foglalkozz vele, és aludj egy ventilátorral, hogy figyelmen kívül hagyd. Még rosszabb, ha azt mondták neked, hogy semmit sem lehet tenni érted!

    A fülzúgás kezelésének megközelítése nagyon logikus; ha aktiválod a sérült idegeket, amik összekötik a fület az aggyal, akkor csökken a ‘centrális nyereség’, ergo kevesebb fülzúgást fogsz érzékelni.  

    A fülzúgás ezen közvetlen kezelése az FDA által jóváhagyott és a betegek közel 80%-ánál hatásos. Azok a közelmúltbeli jelentések, amelyek a kezelés alvásra, koncentrációra, munkára és mások meghallgatására gyakorolt ​​hatását vizsgálták, mind a fülzúgás mindennapi életre gyakorolt ​​hatásának drámai csökkenését figyelték meg.

    Ha hallásgondozó szakembered teljes mértékben megérti a fülzúgásod, és átestél a szigorú diagnosztikai folyamaton, hogy meghatározd a kiváltó okot, az egyedileg felírt NeuroTechnology™ lehet a legjobb módja annak, hogy a téged sújtó csengéstől mentes életet élj!

    Ezeket a fejlett hallókészülékeket a halláskárosodás kognitív aspektusainak kezelésére tervezték, beleértve a fülzúgást is, a fülek és az agy hallási stimulációjával. A „megtört” idegrendszer helyes (és célzott) hangstimulációval való helyettesítésével az agy csökkentheti „központi nyereségét”, ezáltal csökkentve a fülzúgás élményét.

    Ezek az eszközök képesek alkalmazkodni a környezetedhez, és képesek biztosítani a szükséges stimulációs mintákat, amelyek fokozzák a csengetést helyettesítő hangokat.

    Nem gyógyítható, de kezelhető

    Amit minden betegnek fontos megértenie, az az, hogy a fülzúgás nem gyógyítható, és a fülzúgás kezelése időt vehet igénybe. A fülzúgásban szenvedő betegek kezelésében szerzett több mint 20 éves tapasztalat alapján elmondhatjuk, hogy a fülzúgás enyhülését 3 másodpercen belül észlelheted – de akár 18 hónapig is eltarthat.

    Bár nincs egzakt tudomány annak megértésére, hogy mennyi időbe telik a javulás észlelése, vagy hogy egyes betegek miért észlelik gyorsabban az enyhülést, mint mások, az általános hüvelykujjszabály a következő: minél hosszabb ideig van fülzúgásod, annál tovább tarthat annak kezelése, ezért olyan fontos a korai kezelés.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!