2023. március 27. hétfő
More

  Az egyetlen fajta tanga, amit edzés közben viselni kell

  Szóval, nehezen találsz egy jó tangát az edzéshez. Hidd el, nem vagy egyedül. Lehet, hogy általában edzés után izzadsz, és elfelejtesz bepakolni egy pár hagyományos alsóneműt. Talán az összes edzőtermi alsóneműd a mosógépben van. Vagy hé, talán egyszerűen csak jobban szereted a tangát!


  Egy jó fehérnemű ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint egy kényelmes leggings. Ha az alsóneműd állandóan összecsomósodik, vagy minden egyes guggolásnál beakad minden egyes zugba, az hihetetlenül kényelmetlenül megnehezítheti a HIIT-edzés végigcsinálását. Sajnos nem olyan könnyű olyan bugyit találni, amely az izzadás megtörésére van szabva, különösen, ha ez a bugyi egy tanga.

  Bár nincsenek igazi szabályok a tangák edzés közbeni viselésére, fontos, hogy mindenekelőtt az anyagot és a kényelmi szintet vedd figyelembe. “Azoknak az embereknek, akik szeméremtest-/vaginairritációt tapasztalnak, azt javaslom, hogy váltsanak pamut rövidnadrágra, hogy elkerüljék a tanga esetleges dörzsölését/súrlódását” – mondta Dr. Kelly Culwell, szülész-nőgyógyász. “Ha tangát viselsz, győződj meg róla, hogy az pamutból van, vagy pamutbéléssel rendelkezik.”

  Ajánló   “Egészségtelen” testmozgási szokások, amelyek ténylegesen lerövidíthetik az életed

  Összességében a legjobb, ha olyan tangákat keresel, amelyek a helyükön maradnak (legalábbis amennyire csak lehetséges), és a lehető legnagyobb légáteresztő képességet biztosítják az ágyéktájéknak. Ez általában azt jelenti, hogy szellős és könnyű anyagokat, például pamutot választunk. “Bármi, ami csipkével vagy más durva anyaggal rendelkezik az ágyéktájon, súrlódást és irritációt okozhat a vulva/vagina nyílásán edzés közben” – magyarázza Culwell. “A legtöbb fehérnemű, amely nem teljesen pamutból készült, pamut ágyékbéléssel rendelkezik, hogy növelje a légáteresztő képességet, és csökkentse az izzadságból és súrlódásból eredő irritációt, ami más szálakkal előfordulhat.”

  És végül, általános szabályként a legjobb, ha edzés után leveszed a nedves alsóneműt (bármilyen fajtát), hogy ne okozzon irritációt, és ne növelje a baktériumok okozta élesztőgomba fertőzés kialakulásának esélyét.

  A lényeg? A szakértők egyetértenek abban, hogy a legjobb, ha pamut alsóneműben izzadsz. De ha nincs ilyen választási lehetőséged (vagy inkább tangát választasz), akkor is vannak lehetőségeid – csak stratégiai szempontok szerint kell megválasztanod az anyagot és a designt.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!