2023. március 21. kedd
More

  Mire figyeljünk, ha gyermekápoló hintaszéket vásárolunk?

  Julieta Hernandez, a Northwell Health’s Cohen’s Children Medical Center újszülöttosztályos ápolója megjegyzi a nyugodt környezet megteremtésének előnyeit, és azt, hogy egy kényelmes szék hogyan segíthet ebben, sőt, még a fontos bőr-bőr kontaktust is elősegítheti.

  Ajánló   A legjobb gyermekápoló hintaszékek, hogy nyugodt környezetet teremts


  “A csecsemők ugyanúgy stresszt élnek át, mint a felnőttek, és a gondozóikra támaszkodnak a környezetük szabályozásában” – magyarázza. Hernandez szerint ahhoz, hogy nyugodt környezetet alakítsunk ki a gyermek számára, elengedhetetlen, hogy a gondozó jól érezze magát és nyugodt legyen. Megjegyzi, hogy a bőrrel a bőrön töltött idő, különösen az elején, jó gyakorlat a családok kötődésének elősegítésére, a babák hőszabályozására, valamint a szív- és légzésszámuk stabilizálására. Hernandez hozzáteszi: “Ha ezt otthon csináljuk, fontos, hogy legyen egy jó bölcsődei székünk, amelyben a baba és te is kényelmesen elhelyezkedhetsz”.

  Hernandez a legtöbb értéket, egy jó lábtámasszal ellátott, dönthető székben látja, amely segítheti a kényelmes elhelyezkedést a maximális öleléshez.

  A láb- és háttámasz mellett azt is fenntartja, hogy fontos, hogy a szülőnek kényelmes legyen, így a baba nyugodt marad. A megfelelő bölcsődei széknek lehetővé kell tennie, hogy bármelyik szülő hátradőlhessen, ellazulhasson, és a babát bőrrel a mellkasára helyezze, hogy az egész család igazán élvezhesse az élményt.

  Kényelem

  A kényelem kulcsfontosságú, amikor egy sikló vagy szék kiválasztásáról van szó. Sok időt fogsz ebben a székben tölteni, különösen az első hónapokban, szoptatás közben, alváskorrekciók vagy etetés során. Ettől függetlenül egy nagyszerű szék akkor is kényelmet nyújt, amikor a gyermeked idősebb lesz, és a meseidő még fontosabbá válik az alvásrutinban.

  Sokoldalúság

  Bár ez a helytől és a család igényeitől függ, optimális, ha a sikló sokoldalú mozgási lehetőségekkel rendelkezik (ki tudja, hogy a baba melyik érzésre reagál majd a legjobban). Ha hátradől, siklik vagy hintázik és forog, akkor minden lehetőséget kipipál.

  Ajánló   Ehet a babám tonhalat? – 1. rész

  Funkcionalitás

  Hasonlóan a sokoldalúság szempontjából szem előtt tartandó dolgokhoz, meg kell jegyezned, milyen funkciókat igényel a családod. Szükséged van töltőportra? Szükséged van teljesítményszövetre vagy huzatra, hogy megkönnyítsd a takarítást? (Ez egy trükkös kérdés; minden szülőnek szüksége van erre.) Feltétlenül tedd fel magadnak ezeket a fontos kérdéseket, mielőtt beruháznál egy siklóba csak azért, mert az illik a gyerekszoba stílusához. Ha szoptatsz, a lábtartó és a párnázott kartámasz is fontossá válik, segítve, hogy újra és újra a megfelelő pozícióba kerülj.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!