2024. április 24. szerda
More

    Könnyed nyári sportok, amiknél nem zavar, ha leizzadsz!

    A testmozgás az egészséges életmód része és a hosszú élet titka. A borongós téli délutánok az edzőteremben azonban nem túl inspirálóak, így aki ezt teszi, az az első napsütéses délutánon az edzést választja. A nyár beköszöntével a szabadtéri tevékenységek elképesztő tárháza fog örömet okozni a sportok szerelmeseinek, a vízisportolók és a szárazföldi sportolók egyaránt megtalálják kedvenceiket. Összeszedtük az öt legjobb nyári gyakorlat listáját, amelyek nemcsak serkentik az endorfintermelést, hanem minden izom megedzésével felépítik a testet is.


    Bicikli

    A kerékpározás egy aerob mozgásforma, amely javítja a vér oxigénellátását, és nagyon jó hatással van számos folyamatra. Ez a mozgásforma az egyik legjobb rekreációs és fizikai tevékenység. Könnyen beilleszthető a hétköznapokba, mert a sport mellett a nagyvárosokban is tökéletes és gyors közlekedési eszköz. Ráadásul az aktív pihenés egyik legjobb módja: egyre többen választanak nyaralóhelyül különféle kerékpáros útvonalakat, mint például a Balaton körüli kerékpárutakat vagy a Fertő-tavat. Szintén csodálatos élmény.

    Úszás

    Az úszás a legélvezetesebb, legmenőbb, ugyanakkor leginkább izomkímélő nyári sport, amellyel minden izmot megmozgathatsz. Ez az év bármely szakában űzhető sport igazán izgalmas ebben az időszakban, mert nem kell fel-alá úszkálni a medencében. A természetes vizekben való úszás a teljes szabadság érzetét kínálja, változatos, kevésbé fárasztó és nem egyhangú. Egész testünket megmozgatja, különösen jó hatással van a hát-, derék- és vállizmokra, emellett számos olyan izmot is megerősít, amely egyébként csak erős ízületi terhelés mellett erősödne meg.

    Evezés

    Az evezés is élvezetes nyári vízi sport, ami az úszásnál intenzívebb és keményebb munkát jelent, de társaságban is űzhető. Férfiak és nők számára egyaránt alkalmas, a test minden izmát megdolgoztatja, és hosszú távon is alkalmas elegáns izmok építésére. Frissít és jót tesz az erőnlétnek, de vannak biztonsági előírások, amelyeket be kell tartanunk, tehát nagy önfegyelemre van szükség. Valamint minden esetben ügyelj arra, hogy fejedet és bőrödet óvd a napsugárzástól, mert a vízről visszaverődő napfény különösen káros hatással lehet.

    Wakeboard

    Ideális lehet például a wakeboard a hazánkban is egyre elterjedtebb extrém sportok kedvelőinek. A sportágat a szörfözés ihlette, lényege egy speciális kötélpályával húzott deszka. Technikailag a snowboardozáshoz hasonló komoly kitartást igényel, nem egyszerű, de fantasztikus élményt nyújt. Magyarországon a Balatonon, Györben, Kecskeméten, Miskolcon és a Velencei-tónál lehet vízisízni.

    Jóga

    A jóga tökéletes azok számára, akik pihentetőbb szabadtéri edzésre vágynak. Ez egy harmonikus mozgás, amit csak a természet közelségével lehet tökéletesíteni. Mellesleg egyszerű, lassú, egyoldalú tevékenység, mégis a különféle kitartó pózok szinte öntudatlanul erősítik, megmozgatják az egész izomzatot.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!